Komolyan vagy komolytalanul....

 

Hiába, no. Jó ez az internetes világ.A napi e-mail forgatagba néha beesik egy-egy szakmai, vagy első olvasásra annak tűnó hír is. A minap a netextra.hu jóvoltából némi derű fűszerezte be az amúgy esős, borongós napunkat. 

A CSODAFŰTÉS – REZSICSÖKKENTÉS! cím már önmagában is meglehetősen figyelem-felkeltő volt. Nyilván a szerkesztők is úgy gondolták, hogy igazán januárban válhat ütőssé a "rezsicsökkentésre" irányuló címválasztás, amikor az évvégi ünnepek ugyancsak leamortizálták a családi büdzsét. 

Még szerencse, hogy a cikk az alábbi néhány sorral kezdődött, mert egyébként talán nem olvastam volna tovább.

"A NetExtra.hu folyamatosan arra törekszik, hogy bemutassa azokat az alternatívákat, melyekkel rendkívül olcsón, költséghatékonyan, házilag tudunk fűtési energiát előállítani."

Ugyan, ki ne görgetné az egeret a folytatáshoz egy ilyen bekezdés után?

Tudva, hogy a netextra.hu nem vgf.hu, azaz véletlenül sem szakmai oldal, szó szerinti szakmaiságot nem vártam. Azonban meglepődtem, hogy korrektül adták elő ez irányú vallomásukat, mely szerint mégiscsak az olvasóra bízzák a döntés jogát. Hogy komolyan veszi-e a legújabb csodafűtés-kísérletet, vagy sem.

"Természetesen az olvasó dolga eldönteni azt, hogy mi az, ami felkelti a figyelmét, és az internet segítségével az adott téma kapcsán további információkat beszerezni."

Ezt követően jött a cikk lényege:

"... az elhasznált olajszármazékokat, (növényi, vagy ásványi olaj) használjuk fel a házunk, vagy garázsunk fűtésére. Az alkalmazott technológia folyamatosan fejlődik, egy Magyar mérnök, Kovács Aurél fejleszti orosz és ukrán mérnöktársaival közösen."

És itt eszembe jutott, hogy megint csak a társadalom egy rétege jár jól, ha sikerül a kísérlet. Jelesül a valódi nyertesek azok lesznek, akik jó sok rántott húst fogyasztanak vasárnapi ebéd gyanánt. Lehet, hogy nekik a használt étolaj biztosítani tudja a következő heti fűtés költségét?

"A fejlesztés során alapvető cél, hogy az elhasznált olajat külső erőforrások nélkül hasznosítsák fűtési energia előállítására. Tehát a készülék hosszú távú üzemeltetéséhez sem légbefúvás, sem tápszivattyú, sem elektromos áram nem kell."

Azt is kitalálhatná már valaki, hogyan lehetne húst rántani gáz, vagy elektromos áram nélkül. Roppant kíváncsi lennék e nem kevésbé fontos kérdésre. Annál inkább, mert ugyan a rántott húsért nem igazán vagyok oda, de hátha mást is lehet sütni-főzni gáz- és áram nélkül...  

A cikkből ugyan ez nem derül ki, de hátha a két mérnök valami sokkal nagyobb tudás birtokában is van a csodafűtés mellett. Talán egyszer e titokra is fény derül és a netextra.hu hírlevelét izgatottan fogja olvasgatni sok millió házi pénztáros háziasszony.     No, az lesz az igazi csoda! 

A teljes cikk itt olvasható, képpel, videoval: netextra.hu

 

 


Érdeklődés


Gázkészülék-alkatrészek forgalmazása raktárról és/vagy megrendelésre szinte minden, Magyarországon forgalmazott készülék-típushoz!

Víz-, gáz-, és fűtésszerelési termékek teljes körű forgalmazása.

Fűtési rendszerek professzionális, gépi és vegyszeres tisztítása.

Készülékcserét teljes körű ügyintézéssel is vállalunk.