Gázkészülékek JÓTÁLLÁSI FELTÉTELEI

 

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a hazai piacon kapható gázkészülékek a gyártási folyamatok során szigorú ellenőrzésen esnek át. Természetesen megfelelnek az európai minőségbiztosítási követelményeknek. Önök gyárilag lepróbált készüléket vásárolnak a hazai kereskedelem kínálatában, és minden egyes készülék gyári azonosító számmal rendelkezik.     A hazai forgalombahozatal feltétele az ún. Minőségi tanúsítvány, melyet a gyártó/importőr köteles biztosítani. A gázszolgáltatók a gázátvétel során (új építés, kazáncsere stb. esetén) az egyéb beépítésre került termékekről szóló Megfelelősségi nyilatkozatokkal együtt kérhetik.         Ezeket - általában - a kivitelezők biztosítják a többi, hatóságok felé beadandó dokumentummal együtt.  

Ezen Megfelelősségi nyilatkozatok, tanúsítványok az importőrök, képviseletek honlapjáról is elérhetők. 

Azonban a jótállás, garancia feltétele a felszerelt, valamint a helyi gázszolgátató által átvett gázkészülék szakszervíz által történő üzembe helyezése. A garancia a szervíz általi üzembehelyezés keltétől számítva kezdődik. Ebben az egyes készülékmárkák között nincs különbség.

 

Az üzembe helyezés egyéb feltételeiről bővebben ITT olvashat!

Amiben eltérés lehet az egyes készülék-márkák között, az a garancia ideje és a meghosszabbítás feltételei. Alap esetben a gyártók 1 év teljes körú garanciát vállalnak a gázkészülékekre, megfelelve az európai jogszabályoknak. Azonban egyes gyártók ettől - a fogyasztó előnyére - eltérnek és az üzembehelyezéstől számítva 2 év garanciát biztosítanak. Előfordulhat, hogy ez esetben szigorúbbak a garaniális feltételek.

A fenti garanciaidő elteltével - általában - lehetőség van a garancia meghosszabbítására. A meghosszabbított garancia - szintén általában - a főalkatrészekre vonatkozik és bizonyos feltételekhez kötött. Abban nincs eltérés az egyes gyártók között, hogy az üzembe helyezéstől számított 1 év elteltével a szervíz által elvégzett karbantartást igazolni kell.

A karbantartásról bővebben ITT olvashat!

A FONDITAL és BERETTA készülékekre vonatkozó részletes garanciális feltételek IDE KATTINTVA találhatók!

 


Érdeklődés


Gázkészülék-alkatrészek forgalmazása raktárról és/vagy megrendelésre szinte minden, Magyarországon forgalmazott készülék-típushoz!

Víz-, gáz-, és fűtésszerelési termékek teljes körű forgalmazása.

Fűtési rendszerek professzionális, gépi és vegyszeres tisztítása.

Készülékcserét teljes körű ügyintézéssel is vállalunk.