Alumínium vagy lemezradiátor?

Ha már eldöntöttük, hogy radiátoros fűtésünk lesz, vagy a padlófűtést radiátorral kombináljuk, felmerül a kérdés, milyen radiátort szereljünk? Alumínium, vagy acéllemez mellett döntsünk?

Amennyiben az ár a legmeghatározóbb tényező, akkor őszintén elmondjuk, hogy az alumínium radiáétorok ára valamivel magasabb. Itt rögtön azt is őszintén elmondjuk, hogy mihez képest? Egy nagyon vékony lemezből készült lemezradiátorhoz képest mindenképpen. Sajnos, szép számban vannak ilyen lemezradiátorok a piacon, melyek esetében viszonylag rövid időn belül bekövetkezhet a lyukadás és az esetlegesen csak alig pár éves radiátorunkat szemétbe dobhatjuk. Elkerülhetjük ezt is, ha jó minőségű, vastagabb lemezből készült raditárot vásárolunk, de ezek ára már nyilván magasabb is lesz. Mint minden termékre, a radiátorra is igaz, hogy minden attól tud olcsóbb lenni, amit kispórolnak belőle, ez esetben a lemezradiátorból a lemezt.

Sok tévhit kering az alumínium radiátorokkal kapcsolatban, ezért inkább eloszlatva a kételyeket, az alu radiátorok előnyeit emelnénk ki, hisz a lemezradiátorok ismertebbek és egyszerűbbnek tűnnek. Pedig.... 

1./ Az alumínium radiátorok élettartama rendkívül magas, többszöröse az acéllemez radiátorokénak.

2./ Az esetlegesen (nyaralókban, garázsokban stb.) szétfagyott radiátorok nem roncsolódnak, nem deformálódnak. ezért

3./ A sérült alumínium radiátorok kis költséggel javíthatók, míg a kilyukadt lemezradiátorok nem.

4./ A radiátorokat gyárilag tagosítják a megrendelő igénye szerint, de utólagos tagosításra is van lehetőség. Ezért ha pl. egy helyiséget átalakítunk, bővítünk stb., nem kell lecserélni nagyobbra a radiátort, hanem a megfelelő tagszámmal bővíthetjük.

5./ Az évtizedek óta meglehetősen snassz kivitelű acéllemez radiátorokhoz képest az alumínium radiátorok jóval esztétikusabbak.

6./ Nagy fűtőfelülettel rendelkezik.

7./ Kis víztartama miatt gyorsan felfűthető.

8./ Alacsony hőmérsékletű fűtést tesz lehetővé, ami pl. kondenzációs kazánnal történő üzemeltetés esetén tökéletes és gazdaságos megoldás. 

9./ "Háziasszonybarát", mert különleges kialakítása miatt nem porolja csíkosra a falat, függönyt. 

10./ Tetszőleges magasság 250 mm-től 2000 mm-ig. 2-32 tagszámú a hosszúsága.

11./ Mindenféle bekötési módban alkalmazható, a gyártó előírásait betartva.

12./ Újrahasznosítható (pl. a MÉH telepek átveszik a lebontott alu radiátorokat.

 

Nem elhanyagolható szempont a radiátorok belső felületkezelése!

Mi azért választottuk a FONDITAL alumínium radiátorait, mert a FONDITAL a világ egyik legnagyobb alumínium-gyártó vállalata és számos szabadalmaztatott eljárással gyártja kiváló minőségű radiátorait. 

 

 

 

A FONDITAL alumínium radiátorok 

külső és belső korrózióvédelmi felületkezelést kapnak, mely jelentősen növeli az élettartamot.

Duplán festett felülettel rendelkeznek:
   1. réteg: festékbe mártás elektroforézissel (feszültségkülönbséggel), így 100%-ig légzárványmentes festékrétegért
  2. réteg: porfestés ugyancsak feszültségkülönbséggel, a tökéletes fedésért és simaságért

 

 

A FONDITAL egyes alumíniumradiátor-típusaira, melyeket speciális belső Aleternum® védőréteggel gyárt, a kimagasló korrózióvédelem mellett (még a fűtővíz savas vagy lúgos PH értéke esetén is) 20 év garanciát vállal (pH 5-10)! 

 

 

A FONDITAL kínálatában természetesen törölközőszárítós radiátorok is megtalálhatók, s természetessen FONDITAL-minőségben! 

 

 

Elvileg bármilyen radiátort választunk, arról ne feledkezzünk el, hogy a fűtési rendszert megfelelően kezelni szükséges! Több féle adalékanyag van forgalomban, mi a FERNOX szereit forgalmazzuk. 

Nem elég csupán a fűtési rendszer fentiek szerinti kezelése, feltétlenül javasoljuk egy jó minőségű vízszűrő beépítését is! Ezzel a készülékek védelmét is megoldhatjuk, azaz viszonylag alacsony költséggel két legyet üthetünk egy csapásra.  Kiváló megoldás erre a FERNOX TF sorozatú mágneses technológiával működő, könnyen kezelhető berendezése! 

 

FONDITAL radiátorokról bővebben az ixel.hu oldalunkon olvashat, ahol akár azonnal meg is rendelheti a kívánt tagszámra történő tagosítással! Természetesen ugyanitt eléri a FERNOX termékeit és egyéb kínálatunkat is! (Kattintson a képre!)

 

 

 

 


Érdeklődés


Gázkészülék-alkatrészek forgalmazása raktárról és/vagy megrendelésre szinte minden, Magyarországon forgalmazott készülék-típushoz!

Víz-, gáz-, és fűtésszerelési termékek teljes körű forgalmazása.

Fűtési rendszerek professzionális, gépi és vegyszeres tisztítása.

Készülékcserét teljes körű ügyintézéssel is vállalunk.